Bluesklubi / KESKIVIIKKO 29.6. esiintyjät

Tomi Puukko

29.6. klo 16.00, ilmainen

Tomi Puukko on laulaja-lauluntekijä, jonka musiikissa yhdistyy folkin keveys, bluesin primitiivisyys ja rokin energia. Ensimmäisen EP:nsä vuonna 2019 julkaissut Puukko on lämmitellyt lavoja muun muassa Tuomari Nurmiolle ja Jarkko Martikaiselle. Puistobluesin avajaisiin Tomi Puukko tulee bändi-kokoonpanolla. Rummuissa Tatu Lehtinen, bassossa Mikko Karttunen ja toisessa kitarassa Eero Iso-Kokkila.

Youtube: https://youtu.be/cV3UFkfIsa4

HYPNOSIS

29.6. KLO 18.00, ilmainen

Vuonna 2016 perustettu Helsinkiläinen trio, joka yhdistelee ennakkoluulottomasti psychobillyn up-tempoa, surfkitaran märkää lätkettä, kontrabassoa ja riehakkaita melodioita.
Trion muodostavat pitkänlinjan muusikoista koottu ryhmä. Laulussa psychosti kontrabasson laineita läimäyttelevä Tom Bones, kitarassa aallon harjalla tyylikkäästi surffaava Kalifornia Jay ja rummuissa tyrskyjä nostattaa Markku ”Make” Hytönen. Hypnosis soittaa vuonna 2019 ilmestyneen albuminsa ”Psycho! Beach! Party!” tunnelmissa. Odotettavissa on vauhdikkaat rantabileet ja kuumasta rantahiekasta voi löytyä melkein ihan mitä vain. Tarjolla on myös maistiaisia myöhemmin tänä vuonna ilmestyvältä levyltä.

Tom Bones, laulu ja läskibasso
Make Hytonen, rummut
Kalifornia Jay, kitara

https://youtu.be/xg_zjwr1wbg

JUURAKKO

29.6. KLO 20.00, ilmainen

Juurimusiikkia ja väkevää tarinankerrontaa yhdistelevä Juurakko risteyttää suomenkielisen blueslaulannan ja perinteisen kotimaisen soittimiston railakkaalla skiffle-asenteella. Rouhea Juurakko-blues vie ajoittain syvälle rämeelle ja toisinaan tanssittaa kepeästi laivan kannella. Yhtye ylittää musiikin tyylirajat riemukkaasti eikä kaihda eriskummallisiakaan tarinoita. Juurakko on juurilla ja mullassa kyynärpäitä myöten. Juurakko valittiin Vuoden Artistiksi vuoden 2020 Etnogaalassa.

Laura Kaartinen
laulu, matkaharmoni, lyömäsoittimet

Minsku Tammela
laulu, jouhikko, kampa, munniharppu, lyömäsoittimet

Anna Wiksten
laulu, plankku, lyömäsoittimet

Eija Kankaanranta
kanteleet

Kaisa Saarikorpi
laulu, sikarilaatikkosoittimet, kitarat, lyömäsoittimet

@ Janne Mikkilä

HONEY B. & T-BONES

29.6. klo 22.30, ilmainen

1960-luvun San Franciscon inspiroimat psykedeeliset värit tyrskyävät yhteen deltabluesin ja garage rockin  kanssa. Laulaja ja basisti Aija ”Honey B” Puurtinen ja kitaristi/laulaja Esa Kuloniemi eivät jätä ketään kylmäksi.

Honey B & T-Bones on 1980-alussa syntynyt suomalainen rock-trio. Yhtye aloitti uransa blues- ja rhythm & blues -yhtyeenä, mutta bluesvaikutteet vähenivät yhtyeen musiikissa 1990-luvun puolivälin jälkeen. Yhtyeen keulakuva on basisti-laulaja Aija Puurtinen. Kitaristina toimii hänen aviomiehensä, myös toimittajana tunnettu Esa Kuloniemi.

@ Pasi Rytkönen

Bluesklubi / TORSTAI 30.6. esiintyjät

SIMO BLOM BAND

30.6. klo 16.00, ilmainen

Järvenpään rantapuiston Bluesteltassa tärähtää 30.06.2022 kun Simo Blom Band tarjoilee blues-kansalle täyslaidallisen juurevaa musiikki-ilottelua. Yhtyeen solistina toimii teeveestäkin tuttu ”Suomen rehellisin autokauppias” Simo Blom. Rouheasta soundistaan tunnetun Simon taustalla soittaa joukko pitkän linjan muusikoita, joiden järkähtämätön soitanta ei varmasti jätä juhlakansaa kylmäksi.

Yhtye ammentaa innoituksensa rock-musiikin alkulähteiltä, bluesista, coyntryrockista ja sielukkaasta soulista, sitä jämäkkää rock-poljentoa unohtamatta!

Rummut: Veka Ohtamaa
Basso: Tuomo Tourunen
Kitara: Sauli Rautiainen
Kitara: JJyrä
Laulu: Simo Blom

Kuva: Jaakko Kahilaniemi

JO’ BUDDY & DOWNHOME KING III FEAT. NIEMINEN

30.6. klo 18.00, ilmainen

Trion live-repertuaari koostuu 100% originelleista swing, rhythm & blues, gospel, rock’n’roll, bossa nova – henkisistä ralleista, jota he luonnehtivat herkulliseksi ”Soul ’N’ Roll”-gumboksi. Kokoonpanon musiikki on samalla swengaavaa, kuunneltavaa sekä tanssittavaa – nyansseista, sielukkaasta ilmaisutavasta ja rasvaisesta groovesta tinkimättä.

Jo’ Buddy: laulu, sähkökitara
Sami ”Kanttori” Nieminen: hammond urut
Down Home King III: rummut & perkussiot

Kuva: Pasi Rytkönen

MARY ANN HAWKINS

30.6. klo 20.00, iltaklubilippu 10 €

Mary Ann Hawkins on suomalainen yhtye, joka perustettiin Helsingissä vuonna 2015. Inspiroituneena Dick Dalen ja The Venturesin kaltaisista legendoista, yhtye sekoittelee perinteistä rautalankamusiikkia tiukkaan instrumentaaliseen surf rock -vetoiseen soundiin. Lisäksi yhtye on ottanut vaikutteita Ennio Morriconen spagettiwestern -sävellyksistä.

Janne Nieminen (kitara)
Eemeli Rimpiläinen (rummut)
Jussi Roine (basso)
Lauri Talja (kitara)
Niko Wilkinson (saksofoni)

Kuva: Antti Sepponen

NICOLE WILLIS

30.6. klo 20.00, iltaklubilippu 10 €

Brooklyn-lähtöinen Nicole Willis on arvostettu laulaja ja tuottaja, joka on pitkällä urallaan seikkaillut niin acid jazzin, soul revivalin, housen, trip hopin, funkin, soulin kuin future disconkin maailmoissa.

Willis tunnetaan mm. The Soul Investigatorsin kanssa vuonna 2005 julkaisemastaan, maailmanlaajuista arvostusta nauttivasta “Keep Reachin’ Up”-albumista ja Jimi Tenorin kanssa tehdyistä “Cola & Jimmu”-levytyksistä. Ennen 90-luvun alussa alkanutta soolouraansa hän toimi taustalaulajana mm. Curtis Mayfieldin, Leftfieldin ja Shawn Lee & Bosq:n yhtyeissä.

Kuva: Sami Mannerheimo

Bluesklubi / PERJANTAI 1.7. esiintyjät

BUKO SHANE

1.7. KLO 16.00, ilmainen sisäänpääsy

Buko Shane soittaa lauluja, joissa soi kaikuja rapakon toiselta puolelta. Tyyliä voisikin määritellä sanoin ”Americana influenced music”. Yhtyeen soundi on sekoitus orgaanista singer/songwriter materiaalia ja sähköisempää räminää á la Crazy Horse, päätyen välillä jopa psykedeelisen improvisaation pyörteisiin. Yhtyeen esikuviin kuuluvat mm. Townes Van Zandt, Neil Young, Bob Dylan, Rolling Stones, Rory Gallagher, Grateful Dead, Magnolia Electric Co. ja tietysti Charles Bukowski (Buko) ja Shane Macgowan (Shane).

Heikki Hänninen – laulu ja kitara
Ville Tolvanen – sähköurut ja koskettimet
Philip Holm – basso
Joonas Anttila – rummut

CHICAGO BLUES UNION (HUN)

1.7. klo 18.00, ilmainen

Chicago Blues Union on T. Rogers & Jenő Feketen upouusi projekti. Se on kunnianosoitus 50- ja 60-luvun Chicago Electric Blues boomille.

Ben Granfelt with Special guest: Jarmo Nikku

1.7. iltaklubi, lipunmyynti alkaa klo 19.00, iltaklubilippu 20

Ben Edward Granfelt on suomalainen kitaristi ja säveltäjä. Hänet tunnetaan muun muassa yhtyeistä Los Bastardos Finlandeses, Guitar Slingers, Leningrad Cowboys, Wishbone Ash, Gringos Locos ja omasta kokoonpanostaan Ben Granfelt Band. Yhtyeeltä taittuu kaikki Pink Floydista ja AC/DC:stä Neil Youngiin ja Eric Claptoniin omaa materiaalia unohtamatta. Blueskadulla Ben esiintyy lappeenrantalaisen säveltäjä, kitaristi ja sovittajan Jarmo Nikun kanssa.

ATOMIROTTA

1.7. iltaklubi, lipunmyynti alkaa klo 19.00, iltaklubilippu 20

Atomirotta on suomalainen räppiä, bluesia, funkia, jazzia ja punkia yhdistelevä yhtye. Yhtyeen muodostavat Mikko Sarjanen, Rane Raitsikka ja J. Pajulaakso.

”Vanhan sanonnan mukaan: tekemällä oppii. Siihen kiteytyy täydellisesti Atomirotan filosofia. Kaikilla meillä kolmella on toki omat värikkäät taustamme musiikkimaailman pyörteissä, mutta kun ystävänpäivänä vuonna 2014 vedimme ensimmäisen keikkamme ATOMIROTTAna, ei meillä ollut hajuakaan mitä tuleman pitää. Tiesimme että intoa ja ideoita löytyy ja päätimme hypätä kimpassa, pää edellä musiikin syövereihin ja katsoa mitä tapahtuu.

Tässä sitä ollaan nyt – neljä kokopitkää levyä, hittisinkkuja, takana satoja armottomia keikkoja, oma nettikauppa ja silti tuntuu, että ollaan vasta oppimassa hommaa. Kaikki on alusta lähtien pidetty tiukasti, hienoa DIY-perinnettä kunnioittaen täysin omissa käsissä. Nyt julkaistaan musiikkia omalla Atomi-levymerkillä. Atomijuna vie ja me kolme, Rane, Mikko ja Jykä heitämme hiiliä pesään, pidetään kurssi oikeana ja omannäköisenä ja vaunut raiteilla. Pysykää mukana!”
-Atomirotta.fi

Kuva: Ville Juurikkala

Bluesklubi / LAUANTAI 2.7. esiintyjät

BLUES BROTHERS -TRIBUUTTI

2.7.6. iltaklubi, lipunmyynti alkaa klo 19.00, lippu 10

Altti Uhleniuksen johtama 8-hengen orkesteri on taatusti liekeissä, sillä tämä show on myös monen muusikon unelma! Solisteina hurmaavat Juki Välipakka, Mikko Moilanen ja Tommi Kolehmainen.

Blues Brothers tributen kokoonpano :
Jake- Mikko Moilanen
Elwood- Juki Välipakka
MC-Tommi Kolehmainen
Trumpetti- Mikko Koponen
Saksofonit -Ukko Heinonen
Pasuuna -Jani Jokinen
Urut ja piano – Petri Rahikkala
Kitara- Esa Kuloniemi
Kitara – Ykä Putkinen
Basso -Altti Uhlenius
Rummut -Teemu Eronen

Bändi soittaa kaksi kovaa keikkaa illalla klo 21.30 ja 22.30.

Kuva: Timo Happonen

Bluesklubi / SUNNUNTAI SILLIBLUES 3.7. esiintyjät

Useita esiintyjiä. Muut esiintyjät julkistetaan perinteisesti Bluesviikon aikana.

PYHIMYS

3.7 Silliblues, lipunmyynti alkaa klo 16.00, lippu 20 €

Suomen suosituimpiin artisteihin lukeutuva Pyhimys on pitkän linjan räppäri, joka tunnetaan oivaltavista, moniulotteisista ja ajatuksia herättävistä lyriikoistaan.

Vuoden 2019 Emma Gaalassa peräti kuusi Emmaa-patsasta kahminut Pyhimys nousi jättisuosioon viimeistään vuoden 2018 Tapa poika -albumillaan. Mm. vuoden kuunnelluimman kappaleen “Jättiläinen” sisältänyttä levyä seurasi vuonna 2019 Matti Mikkolan johtaman Saimaa-yhtyeen kanssa tehty yhteisalbumi “Olisinpa täällä”. Pyhimyksen viimeisin pitkäsoitto, MIKKO, ilmestyi tammikuussa 2020.

Artistin tuorein julkaisu on single ‘Hyvät hautajaiset’ (ft. Eino Grön).

Pyhimys tunnetaan myös Teflon Brothersin ja edesmenneen Ruger Hauer-yhtyeen jäsenenä.

Kuva: Juha Mustonen

Pidätämme oikeudet muutoksiin. Esiintymisaikoihin ja esiintyjiin voi tulla muutoksia.