Puistobluesin heinäkuun kattaus on valmis

Puistobluesin artistikaarti valmis – Kesän supertähtinä mm. 22-Pistepirkko, Gaëlle Buswel, Joanna Connor, Devon Allman Project ja Shemekia Copeland

Puistoblues on julkistanut kaikki huippuartistinsa ensi heinäkuun konserttiin. Järvenpäähän saapuvat festivaalikansaa ilahduttamaan muiden muassa kotimainen kestosuosikki 22-Pistepirkko, virtuoosimainen yhdysvaltalainen laulaja/kitaristi Joanna Connor, Devon Allman feat. Larry McCray ja JD. Simo, ranskalainen ikisuosikki Gaëlle Buswel sekä vuosien tauon jälkeen Puistobluesiin palaava Shemekia Copeland. Festivaalin liput ovat jo myynnissä Lippupisteessä alkaen 59 euroa.

Uudistuneen Blueskadun sydän on nyt idyllisessä Järvenpään Rantapuistossa, joka tarjoaa mahtavat puitteet viisipäiväiselle Blueskadulle. Bluesklubit ovat avoinna Blueskadun festivaalikansalle keskiviikosta sunnuntaihin 29.6.-3.7. Luvassa on monenlaista tarjontaa kaiken ikäisille, kuten perheiden pienimmille tarkoitettu Kakarablues-tapahtuma 29.6.-1.7.

Puistoblues huipentuu lauantaina 2. heinäkuuta piknik-konserttiin Vanhankylänniemessä, jossa nautitaan hyvästä bluesista ja musiikin huippunimistä.

Utajärvellä vuonna 1980 perustettu 22-Pistepirkko jatkaa yhä takuuvarmaa orkesteritoimintaansa. Järvenpäässä päästään nauttimaan legendaarisesta kokoonpanosta laulaja-kitaristi Hannu ”PK” Keräsen, basisti-kosketinsoittaja Asko Keräsen ja rumpali Esa ”Espe” Haverisen voimin.

Joanna Connor on chicagolainen blueslaulaja, lauluntekijä ja virtuoosikitaristi, ja häntä on tituleerattu blues & rock-kitaran kuningattareksi. Connorin ensimmäinen albumi ilmestyi 1989, ja hän noussut vuosien kuluessa yhdeksi bluesmaailman kysytyimmistä huipuista. Järvenpäässä on luvassa alkuvoimaista, raakaa slide-kitarointia ja bluesin syvimpiä tuntoja.

The Allman Betts Bandin ollessa tauolla lähtee palkittu Devon Allman tien päälle yhdessä Larry McCrayn ja JD. Simon kanssa. The Devon Allman Project on kuusihenkinen bändi, joka sekoittaa tyylikkäästi eri genrejä ja hallitsee sujuvasti Allmanin perheen kuuluisan jammailukielen.

Gaëlle Buswel on ranskalaissyntyinen laulaja-lauluntekijä ja kitaristi, jonka musiikillinen ura alkoi jo 13-vuotiaana. Hänelle on kertynyt yli 500 konserttia Euroopassa ja jopa kaksi Yhdysvaltain kiertuetta. Buswel tuo Puistobluesiin omia kappaleitaan, joiden musiikkimaailma on väritettynä amerikkalaisen bluesrockin, folkin ja 1970-luvun rockin vaikutteilla.

Moninkertaisesti palkittu Shemekia Copeland aloitti uransa vasta 18-vuotiaana. Hänellä on helposti tunnistettava ääni, joka kykenee olemaan huumaava, itsevarma ja jyrisevä täynnä rehellisyyttä ja intohimoa. Puistobluesissa Copeland nähtiin viimeksi lähes 20 vuotta sitten. Niinpä pitkän linjan kävijät pääsevätkin todistamaan vanhan tuttavuuden upeaa kehityskaarta.

Puistoblues on järjestetty Järvenpäässä koronataukoa lukuun ottamatta yhtäjaksoisesti vuodesta 1978. Viisipäiväinen tapahtuma pidetään totuttuun tapaan kesä-heinäkuun vaihteessa, jolloin kaupunki täyttyy hyvän livemusiikin ystävistä ympäri Suomen.

Lehdistökuvat: www.dropbox.com/sh/47zc8t2s7x51clg/AAB8q8GpYJTLwspTU-P0Oh4Sa?dl=0
Lisätiedot medioille:
Festivaalijohtaja Miikka Porkka
0400 – 816 070, miikkablues@gmail.com

Tutustu esiintyjiin