Materiaalit lehdistölle ja akkreditointi

Kuvat ja tiedotteet lehdistön käyttöön.

info@puistoblues.fi

Akkreditointipyynnöt info@puistoblues.fi

@ Atte Leskinen

Puistoblues 1.7.2023 Järvenpäässä vanhankylänniemessä

Upea kattaus Puistobluesin piknikvilteille 1.7.2023

Järvenpään Puistobluesin esiintyjät on lyöty kiinni. Niemessä nähdään Altered Five Blues Band (USA), Thorbjørn Risager & the Black Tornado (DK), Canned Heat (USA), Wishbone Ash (UK) ja Ben Granfelt (FIN). Luvassa siis huikea festivaalipäivä!

Altered Five Blues Band (USA)

Blues voi olla maailman helpoin musiikki, mutta oikean bluestunteen luominen on vaikeampaa. ”Altered Five Blues Band” taitaa sen leikiten. Yhtye juhlii 20-vuotista taivaltaan syksyllä 2022, ja keväällä Euroopassa julkaistaan tupla-livealbumi. The Altered Five Blues Band on yhtye, jossa on sekoitus voimakasta rokkaavaa bluesia ja aimo annos sielua, ja siksi sopiikin upeasti Vanhankylänniemen tunnelmaan.

Jeff Schroedl – kitara
Jeff Taylor JT – laulu
Mark Solvesonin – basso
Alan Arber – rummut
Steve Huebler – kosketinsoittimet

Thorbjørn Risager & the Black Tornado (DK)

Lahjakkuutta, omistautumista ja sitkeyttä. Sitä tässä on niin iso pala, että varmasti tuntuu Bluessielussa asti. Tanskalaisella Thorbjørn Risagerilla on elämää suurempi ääni, joka pakottaa kuuntelemaan. Risagerin äänessä voikin kuulla häivähdyksiä Ray Charlesista ja Joe Cockerista. Thorbjørn Risager on saanut huomattavaa mediatunnustusta ja hänestä povataankin seuraavaa bluesin suurta nimeä.

Thorbjørn Risager – laulu, kitara
Emil Balsgaard – piano, urut
Joachim Svensmark – kitara, taustalaulu
Kasper Wagner – ten/alto/barytonsaksofoni tai Hans Nybo – saksofoni, taustalaulu
Peter Kehl – trumpetti/flyygelitorvi, taustalaulu
Søren Bøjgaard – basso / synthbass / samplet
Martin Seidelin – rummut, taustalaulu

Wishbone Ash (UK)

Wishbone Ash (UK) on rock-yhtye, joka saavutti menestystä 1970-luvulla. Brittiläisten kansanperinteiden, amerikkalaisen jazzin ja R&B:n innoittamana yhtye soitti tiensä julkisuuteen ja kriitikoiden suosioon. Wishbone Ash levytti ahkerasti 70-luvulla. Vuonna 2019 bändi julkaisi saksalaisella Steamhammer/SPV-levymerkillä upouuden studioalbumin Coat of Arms, jonka brittiläinen lehti Classic Rock Magazine arvioi yhdeksi vuoden parhaimmista julkaisuista. Wishbone Ash on suunnannäyttäjä, jonka perintö kuuluu sellaisissa ikonisissa bändeissä kuten Thin Lizzy ja Iron Maiden.

Andy Powell – kitara, laulu
Mike Truscott – rummut
Bob Skeat – basso
Mark Abrahams – kitara

Canned Heat (USA)

Vuonna 1966 perustettu Canned Heat ilahduttaa edelleen luovuudellaan ja energisellä bluesmusiikillaan. Nyt, yli viisikymmentä vuotta ja neljäkymmentä albumia myöhemmin, Canned Heat on edelleen vireessä. Woostockissakin 1969 esiintynyttä bändiä on kunnia kuulla Vanhiksen nurmella.

Ben Granfelt (FIN)

Ben Edward Granfelt on suomalainen kitaristi ja säveltäjä. Hänet tunnetaan muun muassa yhtyeistä Los Bastardos Finlandeses, Guitar Slingers, Leningrad Cowboys, Wishbone Ash, Gringos Locos, Drink Floyd ja omasta kokoonpanostaan Ben Granfelt Band.

Pääkonsertti 1.7.2023

  • Puistobluesin pääkonserttiin liput:
    lippu 69 euroa vain Tiketti.fi

Puistoblues on järjestetty Järvenpäässä vuodesta 1978 alkaen. Ttapahtuma pidetään totuttuun tapaan juhannuksen jälkeisellä viikolla lauantaina, jolloin kaupunki täyttyy hyvän livemusiikin ystävistä ympäri Suomen.

Puistoblues: www.puistoblues.fi
Facebook: Puistoblues

Lisätiedot medioille:

Festivaalijohtaja Miikka Porkka
0400 816 070
miikkablues@gmail.com

Kuva: Jarmo Lapiolahti