Pääkonsertin esiintyjät 2.7.2022

DEVON ALLMAN PROJECT FEAT. LARRY MCCRAY & JD SIMO (US)

The Allman Betts Bandin ollessa tauolla palkittu Devon Allman lähtee tien päälle yhdessä Larry McCrayn ja J.D. Simon kanssa. The Devon Allman Project on kuusihenkinen bändi, joka sekoittaa tyylikkäästi genrejä ja hallitsee sujuvasti Allmanin perheen kuuluisan jammailukielen. The Devon Allman Project levyttää debyyttialbuminsa huhtikuussa 2022.

Allmanin ura on kulkenut viimeisten kahden vuosikymmenen aikana miljoonia kilometrejä ympäri maailmaa useissa eri kokoonpanoissa, kuten Honeytribe, Royal Southern Brotherhood ja The Allman Betts Band. Vuonna 2021 hän perusti The Allman Family Revival -yhtyeen kunnianosoituksena edesmenneelle isälleen Gregg Allmanille.

Larry McCray on Arkansasissa syntynyt ja Michiganissa asuva palkittu laulaja-kitaristi-lauluntekijä, joka soittaa polttavan kuumaa ja maukasta bluesia. McCrayn henkilökohtaisiin vaikutteisiin kuuluvat sellaiset kuninkaalliset kuin B.B. King, Freddie King ja Albert King, joiden kaikkien kanssa hän on myös saanut kunnian soittaa. Tätä perintöä kohtaan McCray on osoittanut kunnioitusta 25-vuotisella urallaan, omalla sielukkaalla tyylillään.

Chicagossa syntynyt JD SIMO on päättänyt pitää musiikin aitona, raakana ja rehellisenä. Ei ole väliä, missä ympäristössä ja missä roolissa hän esiintyy. Hän on työskennellyt lauluntekijänä, kitaristina ja tuottajana mm. Jack Whiten, Tommy Emmanuelin, Luther Dickinsonin, Dave Cobbin, Blackberry Smoken ja jopa Grateful Deadin perustajan Phil Leshin ”Phil & Friendsin” kanssa.

Puistoblues-yleisölle JD Simo on jo entuudestaan tuttu, sillä vuonna 2016 hänen nimeään kantava kokoonpano SIMO villitsi yleisön pääkonsertissa yhdessä Sonny Landrethin kanssa.

https://devonallmanproject.com/
https://www.facebook.com/devonallman
https://youtu.be/tsI6N4HUWR4
https://youtu.be/gJmPa1ci6NI
https://youtu.be/_KlJcs253jk

@ Devon Allman

SHEMEKIA COPELAND (US)

Shemekia aloitti uransa vasta 18-vuotiaana nousten välittömästi bluesin voimaksi, johon on syytä varautua. Copelandilla on helposti tunnistettava ääni, joka kykenee olemaan huumaava, itsevarma ja jyrisevä täynnä rehellisyyttä ja intohimoa.

Moninkertaisesti palkittu Copeland on tehnyt tuhansia keikkoja klubeilla, festivaaleilla ja konserttisaleissa ympäri maailmaa. Hän on esiintynyt yhdessä mm. B.B. Kingin, Eric Claptonin, Bonnie Raittin, Keith Richardsin, Carlos Santanan, Buddy Guyn ja Mick Jaggerin kanssa.

Copelandin uusin albumi America’s Child on Copelandin vakuuttavin teos tähän mennessä. Musiikki levyllä laajenee bluesin ohi henkevään americanaan, jossa on elementtejä rockista, soulista ja kantrista. Nyt America’s Childin myötä Copeland on suurimman menestyksensä kynnyksellä. Hänen intensiivisen voimaannuttava musiikkinsa on yhtä oivaltavaa kuin hauskaakin.

Puistobluesissa Shemekia Copeland nähtiin viimeksi lähes 20 vuotta sitten ja niinpä pitkän linjan kävijät pääsevätkin todistamaan vanhan tuttavuuden upeaa kehityskaarta.

https://www.shemekiacopeland.com/
https://www.facebook.com/shemekia.copeland
https://www.instagram.com/shemekia.copeland/
https://www.youtube.com/channel/UCYc8lFXrJmnYM6j0bS3ib0g

@ Mike White

JOANNA CONNOR (US)

Joanna Connor on amerikkalainen chicagolainen blueslaulaja, lauluntekijä ja virtuoosimainen kitaristi. Bluespiireissä Joanna on suorastaan legendaarinen supertähti. Häntä onkin tituleerattu Blues/rock-kitaran kuningattereksi.

Brooklynissä sijaitsevassa asunnossa kaksivuotias Joanna Connor tapaili radiosta soivaa Lousi Armstrongin ”Hello Dolly” kappaletta. Tästä alkoi Joannan muusikkoura.

Muutettuaan Worcesteriin bluesista tuli osa Joannan elämää. Kouluikäisenä hänen intohimonsa oli soittaa saksofonia ja kitaraa sekä laulaa. Nähtyään Buddy Guyn esiintyvän paikallisessa yliopistossa intohimo bluesia kohtaan syveni ja johti lopulta ammattiuran alkuaskeliin jo 17-vuotiaana.

Nälkä (tai halu) tulla varteenotettavaksi blues-kitaristiksi vain kasvoi Joannan muuttaessa Chicagoon vuonna 1984. Jo muutaman kuukauden kuluttua Joanna esiintyi samoilla lauteilla Buddy Guyn, Junior Wellsin, Otis Rushin, Pinetop Perkinsin, Hubert Sumlinin, Magic Slimin ja monen monen muun bluesin kärkinimen kanssa. Erityisesti Joannan ilmiömäinen slide-kitarointi oli yleisön ja kriitikoiden ylistämää.

Joannan ensimmäinen albumi ilmestyi vuonna 1989. Vuonna 2021 Joe Bonamassa tuotti ja oli mukana tekemässä albumia 4801 South Indiana Avenue. Tällä albumilla Joanna kanavoi kaiken sen voiman ja fiiliksen, minkä hän oli saanut bluesista vuosien saatossa. Tämän saman tunteen Joanna välittää Puistoblues-yleisölle noustessaan lavalle vuoden 2022 pääkonsertissa. Luvassa on alkuvoimaista, raakaa slide-kitarointia ja bluesin syvimpiä tuntoja.

”Musiikki valitsi minut” – Joanna Connor

https://joannaconnor.com/
https://facebook.com/joannaconnorband/
JoannaConnor (@joannaconnorguitar) • Instagram photos and videos

@ Allison Morgan

GAËLLE BUSWEL (FRA)

GAËLLE BUSWEL on ranskalaissyntyinen laulaja-lauluntekijä ja kitaristi, jonka musiikillinen ura alkoi hänen ollessaan vasta 13-vuotias. Tähän mennessä listalle on kertynyt yli 500 konserttia Euroopassa ja kaksi Amerikan kiertuetta. Uransa aikana Gaëlle on esiintynyt samoilla estradeilla useiden eturivin muusikoiden ja bändien kanssa kuten Jonny Lang, UB40, James Hunter ja Beth Hart.

Jo teini-ikäisenä hän uppoutui täysin bluesmusiikkiin kuunneltuaan mm. Bonnie Raittin ja Jonny Langin tuotantoja. Gaëlle säveltää suurimman osan musiikistaan itse ja sitä kuunnellessa käy selväksi folkrockin ja bluesrockin vaikutus häneen ja hänen tuotantoonsa. Gaëllen poikkeuksellinen lauluääni on saanut yleisön ja kriitikot vertaamaan häntä jopa Joan Baeziin ja Melissa Etheridgeen.

Nyt Gaëlle Buswel tuo Puistoblues-yleisön eteen kappaleitaan ja omaa musiikkimaailmaansa väritettynä amerikkalaisen bluesrockin, folkin ja 70-luvun rockin vaikutteilla. On sanoituksia, jotka koskettavat sydäntä ja melodioita, jotka tarttuvat ja vievät mukanaan. Hänen ainutlaatuinen kykynsä välittää näkemystään maailmasta musiikin kautta tekee hänestä upean ja autenttisen artistin, jota tuhannet fanit seuraavat ympäri maailmaa.

https://www.gaelle-buswel.fr/
https://www.youtube.com/user/GaelleBuswel
Facebook GaelleBuswel.OfficialFanPage
Instagram @GaelleBuswel

@ Eymard Guillaume

22-PISTEPIRKKO (FIN)

Utajärvellä vuonna 1980 perustettu 22-Pistepirkko jatkaa takuuvarmaa orkesteritoimintaa. Oman kylänsä raiteilta huomattavasti suuremmillekin bulevardeille kelpuutettu ”Suomen suurin indie-yhtye” ja Suomen autotallirockin kummisedäksi kutsuttu kokoonpano ei menestyksestään huolimatta ole luopunut tinkimättömyydestään tehdä musiikkia, jolla on oikeasti merkitystä.

Vaikka yhtye ammentaakin aineksensa menneiden aikojen garage-rockin makeimmista koukuista, ei Pistepirkkojen musiikki ole kopiokonetta nähnytkään. Espe Haverisen ja Keräsen veljesten mietintämyssyjen alla vanhastakin kehittyy uutta ja täyteläistä, jonka tunnistaa heti ensi kuulemalta 22-Pistepirkkojen tuotannoksi.

Pirkot on omaleimainen yhtye myös muiden kulttibändien joukossa; tällä kulttibändillä riittää yleisöä.

Kokoonpano: P-K Keränen (laulu, kitara, koskettimet ja ohjelmointi), Espe Haverinen (rummut ja laulu) & Asko Keränen (basso, koskettimet, ohjelmointi ja laulu).

22-Pistepirkko – Topic – YouTube
https://www.facebook.com/22pistepirkko
22-Pistepirkko (@22pistepirkko) • Instagram photos and videos

@ 22-Pistepirkko