Puistoblues 2019 Joey Landreth @ Mia Järvisalo

Järvenpään Puistoblues yhtyy tapahtumajärjestäjien murheelliseen kaanoniin

Tulevan kesän Puistoblues-festivaali on peruttu. Päätöksen joutui tekemään Puistobluesia järjestävä yhdistys Järvenpään Blues-Jazz Diggarit ry. myöhään tiistai-iltana. Ratkaisu oli välttämätön sekä turvallisuuden että talouden näkökulmasta.

Viranomaisten tapahtumia koskevat rajoitukset ovat voimassa tämän hetken tiedoilla Bluesviikolle saakka eikä vielä ole turvallista olettaa, että rajoituksia olisi mahdollista purkaa heinäkuussakaan. Puistobluesia järjestävän yhdistyksen hallitus on käynyt pitkään läpi myös erilaisia vaihtoehtoja festivaalin järjestämiseksi. Festivaaliolosuhteissa mahdollisuudet massatapahtuman koronaturvalliseen toteuttamiseen ovat kuitenkin heikot. Festarifiilikseen liittyy oleellisesti rennon tunnelman luominen yhdessä muiden kanssa, mikä on koronan luomassa turvattomuuden ilmapiirissä liki mahdotonta toteuttaa. Järjestelyjen jatkaminen vaarantaisi myös sekä festivaalivieraiden että satojen talkoolaisten terveyden ja hyvinvoinnin.

Puistoblues 2019 Bluesklubi @ Atte Leskinen

Peruuttaminen hyvissä ajoin ennen kesää on välttämätöntä, sillä näin taloudelliset tappiot saadaan pidettyä kohtuullisina. Näin toimittiin myös viime vuonna, jolloin vapaaehtoistoimintaan perustuva yhdistys selvisi lähes kuivin jaloin Järvenpään kaupungin tuella. Yhdistyksen hallitus keskittääkin voimansa nyt talvikauden toiminnan sekä kesällä 2022 järjestettävän Puistoblues-tapahtuman suunnitteluun.

Tälle kesälle ostetut liput on mahdollista palauttaa. Vuosien 2020 ja 2021 Puistoblues-festivaaleille ostetut liput käyvät kuitenkin myös ensi vuoden tapahtumaan. Jatkukoon Suomen hallituksen ja viranomaisten tärkeä taistelu koronavirusta vastaan, jotta tulevaisuudessa päästään nauttimaan festarielämästä taas täysin rinnoin.

Puistoblues 2019 @ Mia Järvisalo

Puistoblues on Suomen merkittävin bluestapahtuma, jota on järjestetty vapaaehtoisvoimin jo vuodesta 1978. Festivaali syntyy vuosittain noin 500 talkoolaisen työpanoksella. Puistoblues on koko perheen festivaali, joka pitää sisällään kolmipäiväisen ilmaistapahtuman Järvenpään keskustassa, Vanhankylänniemessä järjestettävän piknik-henkisen pääkonsertin sekä perheen pienimmille suunnatun Kakarabluesin.

Puistoblues:

www.puistoblues.fi
www.facebook.com/puistoblues

Lisätiedot medioille: Festivaalijohtaja Miikka Porkka, 0400 816 070, miikkablues@gmail.com

Tue Puistobluesia ja osta lippusi vuodelle 2022! Ole mukana ensi kesän huippu tunnelmissa. Lippu.fi